Čo týždeň dal [33/2013]

Uplynulý týždeň sme sa dočkali premiéry Jána Kozáka na reprezentačnej lavičke. Potešila nás aj Magdaléna Rybáriková a Bolt predviedol svoj štandardný výkon, ktorý samozrejme stačil na zlato.

Futbal

Slovenský futbalový hrdina, ktorý pomohol národnému tímu k historickému postupu na MS, Miroslav Karhan, ukončil aktívnu hráčsku kariéru. V Spartaku Trnava však ostáva a od 1. septembra bude športovým riaditeľom klubu.

Slovensko odohralo prvý medzištátny zápas pod novým trénerom Jánom Kozákom. V prípravnom zápase v Bukurešti sme remizovali s domácim výberom 1:1, keď o náš jediný presný zásah sa postaral navrátilec Stanislav Šesták.

Cez víkend sa začala anglická Premier League a v otváracom zápase Škrteľov Liverpool zdolal na domácom ihrisku Stoke City 1:0. Slovenský stopér do priebehu zápasu nezasiahol, keďže po zranení kolena ešte stále nie je stopercentne fit.

Hokej

Hokejový klub New Jersey Devils mení majiteľa. Dôvodom je veľké zadlženie klubu, ktoré bývalý vlastník nevládal splácať. V súčasnosti sa dlh vyšplhal už na 230 miliónov dolárov.

Slovan pokračuje v príprave na novú sezónu na turnaji European Trophy 2013. Doterajšiu bratislavskú nadvládu zastavila Sparta Praha, ktorá dokázala zvíťaziť v Slovnaft Aréne 3:2 po samostatných nájazdoch. Následne zverenci Rostislava Čadu prehrali aj s hokejistami Viedne 1:4.

Tenis

Na ATP turnaji v Cincinnati sa o titul pobil nenasadený John Isner, ktorý prekvapivo vyradil svetovú jednotku Novaka Djokovica, a Rafael Nadal, ktorý v semifinále porazil českého tenistu Tomáša Berdycha. Po tuhom boji napokon zvíťazil Španiel 7:6 7:6, keď lepšie zvládol oba tie-breaky zápasu.

V Cincinnati pokračovala aj ženská časť turnaja a diváci sa môžu tešiť na finálový súboj prvej nasadenej Sereny Williamsovej a druhej nasadenej Victorie Azarenkovej.

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková zažíva životnú formu. Na okruhu amerických turnajov sa jej extrémne darilo a v rebríčku by sa tak mala posunúť na výborné 31. miesto. Navyše bude Magda premiérovo medzi nasadenými hráčkami na najbližšom grandslame US Open.

Atletika

Jamajský šprintér Usain Bolt bez problémov v Moskve zvíťazil aj vo finále na 200 metrov. Časom 19,66 vylepšil svoje vlastné sezónne maximum a to aj napriek tomu, že tak ako je u neho zvykom, posledné metre už vypustil. Okrem toho získal Jamajčan zlato aj v štafete na 4×100 metrov a stal sa tak s desiatimi medailami najúspešnejším atlétom histórie majstrovstiev sveta.

Na MS v Moskve sa s kariérou rozlúčila výškarka Jelena Isinbajevová. Nový svetový rekord sa jej síce nepodaril no aj tak získala zlato a rozlúčila sa teda na domácej pôde tak ako sa patrí.

arrow_upward