Čo týždeň dal [35/2013]

Minulý týždeň bol rozhodne zaujímavý. Marekovi Hamšíkovi išla karta a zapísal sa do športových dejín veľmi peknými výkonmi. Viac už v samotnom článku.

Futbal

Známy portugalský stredopoliar Deco sa rozhodol ukončiť svoju bohatú, 17-ročnú futbalovú kariéru potom, čo sa dlhodobo trápil so svalovým zranením.

Samuel Eto’o sa stal novou posilou londýnskej Chelsea. 32-ročný kamerunský útočník je po Williamsovi druhým hráčom, ktorý prestúpil do Chelsea z klubu Anži Machačkala, ktorý rozpredáva hviezdy.

V zápase o európsky Superpohár zvíťazil Bayern Mníchov nad FC Chelsea 3:2 po penaltovom rozstrele.

Marek Hamšík, nový kapitán Neapolu, začal novú sezónu ako z partesu. V oboch úvodných stretnutiach talianskej ligy strelil po 2 góly.

Historický futbalový prestup je predsa len na svete. Gareth Bale sa dohodol s Realom na 6-ročnej zmluve. Jeho bývalý zamestnávateľ Tottenham si týmto prestupom prilepšil o 100 miliónov eur a investoval ich do nákupu nových hráčov. Najväčšou hviezdnou novinkou je príchod španielskeho zakončovateľa Soldada z Valencie.

Slovenský obranca Martin Škrteľ zažil po zranení úspešný návrat do zostavy Liverpoolu, keď jeho tím zdolal v treťom kole anglickej Premier League Manchester United 1:0. Jediný gól zápasu strelil útočník Daniel Sturridge.

Hokej

Slovan Bratislava zvíťazil v poslednom prípravnom zápase v Piešťanoch s Jönköpingom 7:4 a už ho čakajú len zápasy v KHL. Prvý odohrajú belasí 6. septembra v Donecku.

Hokejová legenda Teemu Selänne odohrá v kanadsko-americkej NHL ešte jeden rok. Vo svojej avizovanej poslednej sezóne si oblečie dres Anaheimu. Za 20 sezón nazbieral Selänne 1430 bodov, z toho 675 za vsietené góly.

Tenis

Slovákom sa na americkom grandslame US Open veľmi nedarí. Jediným našim zástupcom v hlavnej súťaži ostáva Daniela Hantuchová. Tá po tuhom boji s izraelskou kvalifikantkou Gluškovou postúpila už do osemfinále. V zápase prehrávala už 3:6 a 2:5, musela odvracať 4 mečbaly, no naokniec doviedla zápas do víťazného konca. V ďalšom kole sa stretne Daniela s domácou Riskeovou.

Hádzaná

Najúspešnejší slovenský hádzanársky klub Tatran Prešov, prehral na domácej pôde vo finále kvalifikácie do ligy majstrov s Dinamom Minsk v pomere 27:29. Úradujúci domáci majster sa tak predstaví len v druhej európskej súťaži – v pohári EHF.

arrow_upward