Čo týždeň dal [36/2013]

Najsilnejším okamihom uplynulého týždňa bolo určite naše víťazstvo s Bosnou v kvalifikácii na MS vo futbale. Okrem toho sa blíži k svojmu koncu tenisový Grandslam, keďže už sú známe finálové dvojice mužskej aj ženskej časti turnaja. To všetko a ešte viac v tohtotýždňovom prehľade.

Futbal

Arsenal Londýn získal novú posilu za rekordnú sumu 50 miliónov eur, čím sa stal Mesut Özil najdrahším hráčom histórie klubu. Özil sa Arsenalu upísal na 5 rokov.

Róbert Vittek sa po rokoch vracia do bratislavského Slovanu. Po jeho účinkovaní v Turecku dlhšiu dobu trénoval so Slovanom a napokon podpísal zmluvu do augusta 2014.

Záver týždňa priniesol boje o postup na MS vo futbale. Slováci senzačne zvíťazili na ihrisku Bosny a Hercegoviny 1:0, keď o náš jediný presný zásah sa postaral Viktor Pečovský. Vďaka tomu si Slovensko stále udržalo teoretickú šancu na postup. Senzáciu predviedli aj Arméni, ktorí porazili Čechov 2:1. Naši susedia si touto prehrou výrazne skomplikovali cestu do Brazílie.

Futbalovou verejnosťou otriasla samovražda bývalého reprezentanta Mareka Špilára. Pôsobil vo viacerých kluboch na Slovensku a naposledy bol hráčom japonského tímu Nagoja Grampus Eight.

Hokej

Hokejový Slovan Bratislava vstúpil do nového ročníka KHL na ľadoch súperov. Zaznamenal však len prehry, keď najprv v Donecku prehral 2:4 a potom podľahol Spartaku Moskva na jeho ľade vysoko 0:5.

Tenis

Tenisový grandslam US Open sa blíži k svojmu záveru.Vo finále sa stretne suverénny Rafael Nadal s Novakom Djokovicom, ktorý v piatich setoch porazil vo vynikajúcej forme hrajúceho Stanislasa Wawrinku. V ženskej časti turnaja sa rovnako ako pred rokom o titul pobije svetová jednotka Serena Williamsová s dvojkou rebríčku Viktoriou Azarenkovou.

Na US Open zaznamenal úspechy český tenis, keď Štepánek zvíťazil po boku Paesa vo finále štvorhry, Hlaváčková s Hradeckou triumfovali v štvorhre žien a navyše Hlaváčková s Mirnyjom zvíťazila aj v mixe.

Atletika

Šprintéri Asafa Powel aj Sherone Simpsonová mali pozitívne aj B-vzorky dopingového testovanie a čaká ich vypočutie. Obom hrozí za doping dvojročný dištanc.

arrow_upward