Čo týždeň dal [37/2013]

Uplynulý týždeň bol skutočne nabitý udalosťami. Sklamanie z reprezentačného zápasu proti Bosne, vystriedal šokujúci škandál predaných zápasov Dunajskej Stredy. A naši tenisti po tesnom boji zvíťazili v prvom zápase play off o udržanie v 1. euro-africkej zóne Davisovho Pohára. Čítajte ďalej a dozviete sa ešte viac.

Futbal

Po senzačnom víťazstve v Bosne, naši reprezentanti nedokázali podať rovnako skvelý výkon v domácej odvete v Žiline a výberu Bosny a Hercegoviny podľahli 1:2. Keďže v súbežne sa hrajúcom zápase si Gréci poradili s Lotyšskom 1:0, Slovensko stratilo aj teoretickú šancu na postup na MS.

Slovenskom otriaslo odhalenie korupčného škandálu v domácej Corgoň lige. Obvinení sú štyria hráči Dunajskej Stredy, medzi nimi aj bývalý reprezentant Ivan Hodúr, ktorí zámerne manipulovali vlastné zápasy a zarábali na nich prostredníctvom ázijských stávkových kancelárií. Hoci spočiatku hráči obvinenia popierali, napokon sa ako prvý priznal práve Ivan Hodúr a neskôr ho nasledovali aj ostatní obvinení.

Po dlhých desiatich rokoch sa do bratislavského Slovana vrátil kanonier Róbert Vittek. Hneď vo svojom prvom zápase v staro-novom drese skóroval a aj jeho zásluhou si Slovan poradil s Banskou Bystricou na jej ihrisku 4:2.

Miroslav Stoch naďalej ukazuje svoju skvelú streleckú formu, keď zariadil svojim gólom víťazstvo PAOK-u vo Verii. Marek Hanšík tentokrát síce za Neapol neskóroval, ale zato prihrával. Aj jeho zásluhou je Neapol aktuálne prvý v lige.

Futbalová megahviezda Cristiano Ronaldo predĺži zmluvu s Realom do roku 2018 a ročne si prilepší o 17 miliónov dolárov.

Hokej

Slovan Bratislava v úvode sezóny pokračuje v nie veľmi presvedčivých výkonoch. Prvé tri zápasy prehral, pričom strelil len dva góly. Až v štvrtom zápase sa im podarilo uchmatnúť body, keď na ľade nováčika ligy Medveščaku Záhreb zvíťazili 4:3 po predĺžení.

Tomáš Tatar pred nadchádzajúcou sezónou NHL opäť nemá istotu, že bude hrať v prvom tíme Detroitu, keďže tím sa v lete posilnil a zo 17-tich útočníkov, bude v prvom tíme hrať len 14.

Mladý slovenský hokejista Martin Réway sa vo skvelom svetle ukazuje na tréningovom kempe Montrealu Canadiens. V dvoch modelovaných zápasoch pred vypredanou arénou Montrealu dokázal streliť dva veľmi pekné góly a to nezostalo bez povšimnutia médií. Osemnásťročného hráča si Canadiens vybrali v štvrtom kole draftu, celkovo zo 116. miesta.

Tenis

Českí tenisti postúpili do finále Davis Cupu, keď proti Argentíne si postup vybojovali už po prvých troch zápasoch. V ňom sa stretnú s tenistami Srbska, ktorí porazili Kanadu.

V prvom kole play off o účasť v 1. euro-africkej zóne Davis Cupu sa naši tenisti stretli so Švédmi. Napriek tomu, že švédski tenisti figurujú v rebríčku oveľa nižšie ako naši, zápas nebol jednoduchý a naši zvíťazili napokon tesne 3:2.

Akvatlon

Triatlonista Richard Varga obhájil titul majstra sveta v akvatlone, ktorý je kombináciou behu a plávania.

Vodný slalom

Slovenskí reprezentanti si na majstrovstvách sveta vo vodnom slalome vybojovali celkovo 4 medaily – 1 zlatú, 2 strieborné a 1 bronzovú. O naše cenné kovy sa postarali Martikán, Slafkovský a Beňuš v kategórii 3xC1 (zlato), Slafkovský v C1 (striebro), Hochschornerovci, Škantárovci a Kučera s Bátikom v 3xC2 (striebro) a Škantárovci v C2 (bronz). Celkovo sa očakávalo viac medailí, keďže Martikán v C1 nepostúpil do finále a v K1 žien neuspela vo finále ani Dukátová ani Kaliská.

arrow_upward