Čo týždeň dal [38/2013]

Pre futbalových fanúšikov bol uplynulý týždeň veľmi zaujímavý keďže sa rozbehli súboje v základných skupinách Ligy Majstrov a zaujímavé zápasy sa hrali aj v nemeckej, či anglickej lige. Potešili naši volejbalisti, ktorý na MS postúpili zo základnej skupiny, ale aj hokejisti Slovana, ktorí doma konečne vyhrali. Čítajte ďalej a dozviete sa ešte viac.

Futbal

Rozohrali sa základné skupiny Ligy Majstrov a úvodné zápasy priniesli očakávané výsledky, ale ja prekvapenia. Real Madrid, FC Barcelona, Manchester United aj Manchester City zvládli bez väčších problémov úlohu favoritov a svoje zápasy vyhrali. Naopak Chelsea zakopla a prehrala v Bazileji a Juventus len remizoval v Kodani. V šlágri otváracích zápasov medzi Neapolom a Dortmundom sa napokon radoval slovenský reprezentant a kapitán Neapola Marek Hamšík, keďže jeho tím dokázal zvíťaziť 2:1.

Dušan Galis predĺžil svoje pôsobenie v Slovane Bratislava, nakoľko sa podľa jeho slov dá zladiť práca poslanca Národnej Rady a poradcu belasých.

V najvyššej nemeckej lige sa zaskvel Bayern Mníchov, ktorý s prehľadom zdolal Shalke 4:0. Naopak ich najväčší konkurent Borussia Dortmund stratil prvé body, keď len remizoval 1:1 v Norimbergu.

Veľké derby videli diváci v Manchestri, kde proti sebe nastúpili dvaja mestskí rivali City a United. Zdá sa, že nadvláda United sa definítvne končí keďže Citizens svojho protivníka porazili hladko 4:1.

V šlágri našej domácej ligy Slovan vyhral v Trnave keď z 0:1 otočil na 3:1. Zaujal aj guinejský útočník Soumah, ktorý provokoval Trnavčanov a vyslúžil si aj zbytočnú červenú kartu.

Hokej

Tomáš Tatar potvrdil, že napriek nabitému kádru Detroitu má miesto v základnej zostave isté.

Slovan Bratislava už podľa všetkého súperi dobre prečítali a nedarí sa mu tak ako v nováčikovskej sezóne. V prvom domácom zápase podľahol Novgorodu 0:3, v druhom Podolsku 1:4. Až v treťom domácom zápase zobrali Slovanisti body keď s Kazaňou vyhrali 2:1 po predĺžení.

Andrej Sekera po prestupe do Caroliny prvý krát zavítal na ľad svojho bývalého zamestnávateľa Buffala. Fanúšikovia ho poriadne “vybučali” keďže po prestupe sa Sekera vyjadril, že všetko je lepšie než Buffalo.

V príprave NHL sa najvýraznejšie prejavuje Marián Gáborik, ktorému sa strelecky darí.

Tenis

Na turnaji WTA v Soule triumfovala Agniezska Radwanska, ktorá vo finále zdolala Anastasiu Pavľučenkovú po veľkom boji 6:7 6:3 a 6:4.

Cyklistika

Na Majstrovstvách sveta v cyklistike sa náš Peter Velits tešil z titulu, keď so svojim tímom Omega Pharma-Quick Step získal zlato v tímovej časovke. Obhájil tak titul majstra z minulého roka, kedy triumfoval v rovnakej súťaži.

Volejbal

Slovenskí volejbalisti predvádzajú výborné výkony na prebiehajúcich MS v Poľsku a Dánsku. Po skvelej výhre nad Tureckom, kedy naši chlapci prehrávali 0:2 na sety a obrátili na 3:2 nám k postupu pomohla aj následná výhra Francúzov nad tým istým súperom. Naši tak postúpili zo základnej skupiny.

arrow_upward