Čo týždeň dal [39/2013]

Veľké veci sa diali najmä vo futbale a pre mnohé veľkokluby bol tento týždeň neúspešný. Nečakane prehrali manchesterské kluby, ale aj Hamšíkov Neapol. Potešila nás konenče prvá výhra Slovana v riadnom hracom čase v tejto sezóne KHL. Peter Sagan zavŕšil výbornú sezónu šiestym miestom na Majstrovstvách sveta. Čítajte ďalej a dozviete sa ešte viac zaujímavých športových informácií z uplynulého týždňa.

Futbal

Švédsky útočník Zlatan Ibrahimovič predĺžil zmluvu s francúzskym klubom PSG do roku 2016. Jeho ročný príjem sa môže vyšplhať až na 15 miliónov eur.

SSC Neapol stratil prvé body v tejto sezóne keď prekvapujúco doma remízoval s nováčikom ligy Sassuolom 1:1. Stratu bodov hráči aspoň čiastočne odčinili následným víťazstvom 2:0 v Janove.

Real Madrid nezažíva najlepšie obdobie. Najprv s nováčikom ligy Elche vyhral tesne 2:1 po góle zo spornej penalty v nadstavenom čase a potom prehral na domácom ihrisku v mestskom derby s Atleticom 0:1.

Nečakaných výsledkov sa dočkali aj priaznivci anglickej ligy. Manchester United prehral doma s WBA 1:2 a Manchester City zase na ihrisku Aston Villy 2:3. Arsenal naopak zvíťazil so Swanseou a dostal sa na čelo tabuľky.

V Nemecku všetko po starom. Borussia Dortmung vyhrala doma s Freiburgom jednoznačne 5:0 a aj keď sa Bayern Mníchov trápil doma s Wolfsburgom, napokon tiež zvíťazil a oba tímy sú teda na čele ligovej tabuľky s 19 bodmi.

Pokračuje aj kauza predaných zápasov Dunajskej Stredy. Klubu hrozí vyhodenie z ligy a zapleteným hráčom zase väzenie.

Hokej

Slovenským hokejistom sa v príprave na novú sezónu NHL darí. Gólovo sa presadil Tatar, Gáborík, Pánik aj Višňovský. Zabodoval aj Kopecký a Jurčo.

Slovan Bratislava je na chvoste tabuľky celej KHL. Dobre rozohraný zápas mali Slovanisti s obhajcom titulu Dinamom Moskva keď viedli 3:1, no napokon prehrali 4:5, následne prehrali belasí aj v Novosibirsku 1:3. Prvého víťazstva v riadnom hracom čase sa dočkali až v Novokuznecku, a to v pomere 3:1. Janusa v bránke nahradil Kopřiva.

Detroit povolal do prvého tímu nášho Tomáša Jurča. Tesne pred začiatkom ligy tak narástla šanca, že Detroit bude mať v základnej zostave dvoch Tomášov – Tatara a Jurča. Napriek tomu sa však skôr očakáva, že Jurčo ešte zamieri naspäť na farmu.

Tenis

Slovenský tenista Martin Kližan vypadol z prvej stovky rebríčka ATP.

Stále sa diskutuje o prípadnom predĺžení zápasov žien na grandslamoch na 3 víťazné sety. Aktuálne hrajú ženy len na dva víťazné sety, no finančné odmeny majú rovnaké ako muži, ktorí hrajú na 3 víťazné sety.

Petra Kvitová triumfovala na turnaji v Tokiu, keď porazila Nemku Angelique Kerberovú 2:1 na sety. Česká tenistka sa tak dostala na 7. miesto rebríčku WTA.

Cyklistika

Na majstrovstvách sveta v cyklistike skončil Peter Sagan nakoniec šiesty, keď v záverečnom kole nezachytil únik svojich súperov. Ostatní naši reprezentanti boli nútení preteky ukončiť, keď sa dostali do hromadnej kolízie.

Volejbal

Slovenskí volejbalisti vypadli na majstrovstvách sveta v osemfinále, keď nestačili na Rusov. Celkovo podali na turnaji solídny výkon, aj keď neobhájili 5. miesto spred roka.

arrow_upward