Čo týždeň dal [40/2013]

Tento týždeň zaujali šlágre v Lige Majstrov, ale aj niektoré zaujímavé výsledky z lokálnych futbalových líg. Začala sa kanadsko-americká NHL a Slovákom sa na úvod celkom darí. Naopka v KHL je Slovan stále na poslednej pozícii v ligovej tabuľke. Svetovou tenisovou jednotkou sa opäť stal Rafael Nadal a titul majstra v superťažkej váhe získal opäť Vladimir Kličko. Pre viac noviniek čítajte ďalej.

Futbal

V zápase Ligy majstrov medzi Neapolom a Arsenalom sa zrodilo víťazstvo anglického klubu, ktorý najmä vďaka novej posile Mesutovi Özilovi rozobral Hamšíkov tím. Barcelona sa trápila so Celticom, no nakoniec vydrela víťazstvo 1:0, keď jej pomohlo kontroverzné vylúčenie kapitána glasgowského tímu. AC Miláno zázračne vybojovalo bod v Amsterdame s domácim Ajaxom, keď Mario Balotelli v nadstavenom čase premenil vymyslenú jedenástku. V ďalšom zo šlágrov kola prehral Manchester City s Bayernom 1:3 a svoju slabú formu potvrdil aj druhý manchesterský klub – United, ktorý v Donecku len remizoval 1:1.

V 7. kole anglickej Premier League sa darilo favoritom – svoje zápase vyhrali oba kluby z Manchestru, Liverpool, aj Chelsea. Naopak nedarilo sa Arsenalu, ktorý len remizoval s West Bromwichom 1:1 a trošku prekvapivo zaváhal aj Tottenham, ktorý doma podľahol West Hamu vysoko 0:3.

Bayern Mníchov síce doma vysoko prestrieľal Leverkusen, no stačilo to len na zisk jedného bodu. Napriek tomu sú Mníchovčania na prvom mieste tabuľky a v lige neprehrali už neuveriteľných 33 zápasov. Zaváhal aj druhý tím ligovej tabuľky Dortmund, keď podľahol Mönchengladbachu 0:2.

V španielskej lige so šťastím triumfoval Real, keď dával víťazný gól až v nadstavenom čase. Barcelona jednoznačne porazila Valladolid a je prvá, no na krk jej dýcha Atletico s rovnakým počtom bodov.

Roberto Mancini, ktorý ešte nedávno priviedol Manchester City k titulu, sa stal novým trénerom tureckého klubu Galatasaray Istanbul.

Hokej

Slovanisti sa na chvíľu odlepili od dna KHL, keď vyhrali v Chabarovsku 5:2, no po prehre vo Vladivostoku 1:3 sú opäť na chvoste ligy.

Marián Hossa a Michal Handzuš sú spolu v druhom útoku Chicaga a obom sa na úvod sezóny darí. Handzuš si pripísal asistenciu a Hossa aj asistenciu aj gól, v úvodnom zápase.

Tomáš Tatar už síce nie je na farme, no zároveň ani nehrá v prvom tíme Detroitu. Je len trinástym útočníkom a tak si ešte musí získať dôveru trénera.

Jaro Halák začal sezónu ako jednotka St. Louis Blues a vo skvelej forme. V oboch úvodných stretnutiach vychytal svojmu tímu víťazstvo.

Tenis

Na turnaji WTA v Pekingu triumfovala jednoznačne Serena Williamsová, keď si vo finále poradila s Jelenou Jankovičovou. V mužskej časti vyhral vo finále Djokovic nad Nadalom, no napriek tomu sa Španiel stal staronovou svetovou jednotkou.

V Tokiu na turnaji ATP porazil vo finále Del Potro Raonica.

Box

Vladimir Kličko obhájil titul s superťažkej hmotnostnej kategórii, keď zdolal Alexandra Povetkina v dvanástich kolách, na body.

arrow_upward